Waarom 2020 een goed jaar wordt om een ​​huis in een Italiaanse stad te kopen en op te knappen?

Wanneer u gespaard hebt om te investeren in een droomhuis in Italië is 2020 een interessant moment om een pand in Italië aan te schaffen en/of te verbouwen. De
begrotingswetgeving heeft veel nieuwe belastingvoordelen om u te helpen bij het opknappen van een oude woning in de dorpen en steden van het land.

De Italiaanse regering wil mensen aanmoedigen om in 2020 te investeren in oude huizen, zowel op het platteland als in de stedelijke gebieden, vanwege het waardeverlies van Italiaans vastgoed door achterstallig onderhoud. 

“In de afgelopen jaren was de prijs van deze panden te veel gestegen. En het is een feit dat Italianen gemiddeld heel weinig onderhoud aan hun huizen doen, “ zo vertelde Maurizio Sgroi, economisch journalist en auteur van de blog The Walking Debt aan de krant  ‘La Repubblica.’

Zelfs de kortste blik op huizen die te koop zijn in kleinere Italiaanse dorpen en steden laat zien dat de overgrote meerderheid van de beschikbare huizen al tientallen jaren niet is gerenoveerd, met apparaten die in een museum thuishoren, vreselijke energie-efficiëntiebeoordelingen en vaak ernstige structurele problemen.

Juist om deze reden zal de regering van premier Giuseppe Conte genereuze belastingvoordelen handhaven en nieuwe voordelen invoeren in 2020 in de hoop dat huizenkopers niet langer worden afgeschrikt door de prijs en het gedoe van een grote renovatie.

Hier zijn enkele van de opvallende kenmerken van het 2020-budget van Italië ten opzichte van verbouwingen in stedelijke gebieden (zones A en B):

  • Een ‘econonus’-belastingvoordeel van 50 tot 65 procent voor energievernieuwing van oude gebouwen.
  • Een aftrek van 50 procent voor renovaties met een prijsplafond van € 96.000 per eigendom.
  • Een belastingaftrek van 50 procent bij de aankoop van energiezuinige huishoudelijke apparaten, met een prijslimiet van € 10.000.
  • Een ‘tuinbonus’ of ‘groene bonus’ van 36 procent op de inkomstenbelasting
    (Irpef) voor iedereen die meer dan € 5.000 uitgeeft aan de aanleg van groen
    daken, irrigatiesystemen en andere duurzame add-ons.
  • Een belastingaftrek van 50 tot 90 procent voor het herstellen van de gevels van oude gebouwen, inclusief balkons, ramen, dakranden, goten en thermische coating-isolatie.

Deze aftrek is alleen van toepassing als de renovatiewerkzaamheden elektronisch worden gefactureerd en betaald.

Met dank aan @thelocalitaly

Geef een reactie