Rent to buy

Koop een huis in Italië ..

Wil je onroerend goed kopen in de omgeving van één van de prachtige meren in Italië, maar is het moeilijk om een hypotheek te krijgen bij een Italiaanse bank? Lees dan dit interessante artikel over de ‘rent-to-buy’ mogelijkheid, geschreven door Clemente Law Firm – Milano.

Rent to Buy

Wanneer een buitenlander een woning in Italië wil kopen, wordt hij vaak geconfronteerd met het probleem, dat lokale banken meestal geen geld lenen aan niet-ingezetenen. Sinds 2009 is er de mogelijkheid van huren met optie tot koop, ‘Rent to buy,’ oftewel ‘Property Vendor Finance.’

Property Vendor Finance

De oplossing om buitenlandse kopers te helpen hun huis in Italië te kopen, is de Property Vendor Finance, een win-winstrategie waarbij de verkoper/eigenaar accepteert om zijn eigendom te verkopen via een maandelijks betalingsplan, als vervanging voor een banklening.

Vendor Finance vereist doorgaans een solide relatie tussen de koper en de verkoper: de verkoper biedt een lening aan met een rentetarief (inferieur aan de hypotheeklasten) om de verkoop te voltooien en de koper zal de aankoop kunnen doen zonder een hypotheek te hoeven nemen bij een traditionele bank/geldschieter.

Deze methode garandeert ook de scherpste wettelijke bescherming voor zowel de koper als de verkoper. Deze  vastgoedtransactie wordt afgewikkeld door een Italiaanse notaris.

De Rent to Buy mogelijkheid is een interessante optie voor de koper om zijn aankoopbudget te vergroten.

 

Wil je meer informatie over dit  onderwerp, neem dan contact op met Clemente Law Firm via:

Email:        info@clementelawfirm.com

Phone:        T  +39 02 87 16 52 09      M: +39 368 350 99 80

Met dank aan Clemente Law Firm

Geef een reactie