Lago Maggiore

Wil je een huis aan het Lago Maggiore kopen?

Er zijn veel redenen om dat te doen! Eén ervan is ongetwijfeld de prachtige omgeving.

Het Lago Maggiore (in het Italiaans ook wel Lago Verbano genoemd) is het tweede grootste meer van Italië en is gelegen in het grensgebied van Italië en Zwitserland. De westelijke oever van het Italiaanse deel ligt in de regio Piemonte , de oostelijke oever in Lombardije . Het meer is 212 km² groot, het  noordelijke deel ligt in de Alpen, het zuidelijke deel in het heuvelland dat de overgang vormt tussen de Alpen en de Povlakte.

Het Lago Maggiore wordt omgeven door hoge heuvels en bergen die bescherming bieden tegen de koude noordelijke winden. Het prachtige landschap is al eeuwenlang een absolute inspiratiebron voor vele kunstenaars. De Europese adel bouwde hier in de negentiende eeuw prachtige villa’s en palazzi. Laat u verrassen door de veelzijdigheid aan botanische tuinen, exotische beplanting en vele soorten palmen. Er zijn ook mooie eilandjes te bezoeken, de bekendste zijn de Borromeïsche Eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori

Het Lago Maggiore biedt een enorme veelzijdigheid aan mogelijke activiteiten zoals zwemmen, vissen, zeilen, windsurfen en dankzij de uitstekende waterkwaliteit ook duiken. Tijdens sportieve activiteiten zoals wandelen, klimmen en mountainbiken zult u kunnen genieten van de fantastische uitzichten over het meer. Er zijn ook veel natuurlijke reservaten zoals het Nationale Park van Val Grande en het natuurpark van de Ticino-vallei, een UNESCO-biosfeerreservaat. Golf liefhebbers hebben keus uit een aantal prachtig gelegen golfbanen. Mooie steden als Milaan, Varese en Lugano liggen dichtbij.

Wil je meer informatie over het kopen van vastgoed aan het Lago Maggiore? Klik op deze link Een huis kopen in Italie

Geef een reactie