Iseomeer

Wil je een huis aan het Iseomeer kopen?

Er zijn veel redenen om dat te doen! Eén ervan is ongetwijfeld de prachtige omgeving.

Deze onontdekte parel, in het Italiaans ook wel Sebino genoemd, is kleiner en minder bekend dan het nabijgelegen Comomeer maar minstens net zo charmant. Het Iseomeer wordt omringd door prachtige groene heuvels, bergen, middeleeuwse kastelen en uitgestrekte wijngaarden van de beroemde wijnstreek Franciacorta. Het prachtige landschap rond het Meer van Iseo leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten.  

Het meer heeft een oppervlakte van 61,8 km² met vele mogelijkheden voor het uitoefenen van watersporten, zoals surfen en zeilen. In het Iseomeer vind je ook het grootste bewoonde (meren)eiland van Zuid-Europa, Monte Isola genaamd. Dit eiland is te bereiken met een veerpont en zeker een bezoek waard. Het is volledig autovrij, heeft een lengte van 3km en slechts 2000 inwoners.

Ook in de winter is het Iseomeer en haar omgeving nog betoverend mooi. Sneeuwliefhebbers hebben voldoende keuze tot vermaak: locaties waar je kunt snowboarden, klimmen, nordic skiën en sleeën liggen allemaal dicht in de buurt van het meer. Een absolute aanrader is het Stelvio National Park, ten noorden van het meer, op de grens van Zwitserland en Italië. Dit park staat vooral bekend om zijn uitstekende skimogelijkheden en -pistes.

Wil je meer informatie over het kopen van vastgoed aan het Iseomeer? Klik op deze link  Een huis kopen in Italie

Geef een reactie