Gardameer

Wil je een huis kopen aan het Gardameer?

Er zijn veel redenen om dat te doen! Eén ervan is ongetwijfeld de prachtige omgeving.

Het Gardameer, ook wel Benaco genoemd, is het grootste meer van Italië. Het heeft een oppervlakte van 369,98 km² en ligt in de regio’s Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol en Veneto. Het schitterende azuur blauwe meer is gelegen in een schilderachtig heuvel landschap met oleanders, citrusbomen en cipressen. Er zijn bergen, heuvels, stranden en tal van bezienswaardigheden. Rond het Gardameer zijn er veel mooie stadjes en dorpjes, van klein tot groot, van idyllisch tot toeristisch. In deze plaatsen kun je heerlijk slenteren door kronkelende steegjes met leuke winkeltjes en restaurantjes, flaneren langs de oever van het Gardameer of klimmen naar een monumentale burcht.

Het Gardameer is ideaal voor windsurfen, zeilen en andere watersporten. Ook de zeven kleine eilandjes in het Gardameer zijn zeker de moeite van een bezoek waard, Isola di Garda voor San Felice, San Biagio bij de rots van Manerba, Trimelone bij Cassone, de eilandjes Sogno en Olivo voor de kust bij Malcesine en de rotseilandjes Altare en Stella.

In de omgeving kun je ook goed wandelen, berg beklimmen, paragliden en mountainbiken. In de winter zijn er talloze wintersportmogelijkheden in de buurt. Je vindt er ook diverse prachtige golfbanen en spectaculaire attractieparken en waterparken, zoals Gardaland en Caneva. Mooie steden als Verona, Milaan en Venetië zijn dichtbij gelegen.

Wil je meer informatie over het kopen van vastgoed aan het Gardameer? Klik op deze link een huis kopen in italie

Geef een reactie