Comomeer

Wil je een huis kopen aan het Comomeer?

Er zijn zoveel redenen om dat te doen! Eén ervan is ongetwijfeld de schitterende omgeving.

Het Comomeer is een van de meest romantische meren ter wereld. 

De prachtige historische villa’s en palazzi met beeldschone tuinen die het meer omzomen zijn buitengewoon adembenemend. Het Comomeer, ook wel Lario genoemd, is gelegen aan de voet van de Zwitserse Alpen, in de provincie Lombardije. Het is omgeven door bergen en heeft een oppervlakte van 146 km2 en is dus kleiner dan het Gardameer en het Maggiore meer. Het heeft wel de langste kustlijn, doordat het meer de vorm heeft van een omgekeerde letter Y.

Het Comomeer is erg geliefd vanwege het aangename klimaat en de niet al te grote reisafstand vanaf Noord Europese landen. Vanwege zijn schoonheid en strategische ligging ten opzichte van de Alpen heeft het Comomeer door de eeuwen heen altijd al een sterke aantrekkingskracht gehad. Dit is terug te zien in de rijke geschiedenis, stijlvolle grandeur en authentieke dorpen.

 Er zijn vele watersportmogelijkheden, van surfen of kanoën tot waterskiën en varen met de boot. Aan de oevers van het meer liggen typische Italiaanse dorpjes. De meeste grotere plaatsen liggen direct aan het meer. Omdat de heuvels vrij stijl omhoog lopen vind je hier vaak slechts kleine gehuchtjes. Wandelen rondom Como is een zeer geliefde bezigheid. Er is een grote diversiteit aan wandelingen te vinden rondom het meer. Je wandelt over kleine paadjes en hebt fenomenale uitzichten. Ook wielrenners kunnen hun hart ophalen en op eigen houtje (een deel van) de Ronde van Lombardije rijden.

Wilt u meer informatie over het kopen van vastgoed, klik op deze link ‘Een huis kopen in Italie.’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: